Kerkplein Heerde Wat is kerkplein Heerde

Wat is kerkplein Heerde

Welkom op het kerkplein van Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten.

De gemeente Heerde heeft veel kerken, met elk hun eigen unieke identiteit. Maar ook samen één: in het geloof in Jezus Christus. 

Op een aantal gebieden werken de kerken – verenigd in het Interkerkelijk Platform Heerde, IPH – samen in het organiseren van evenementen, zoals een gezamenlijke Pinksterviering, de Paasjubel en de Kerk- en- school zondag.

Maar ook op diaconaal vlak werken de kerken samen, waar dat kan, via het Interkerkelijk Diaconaal Overleg (IDO). Wilt u meer weten wat een diaconie doet en wat het IDO is, klik dan op deze link.

Op dit kerkplein kunt u informatie vinden over de lokale kerken van Heerde, leest u over de activiteiten die (interkerkelijk) worden georganiseerd. In de menu’s hierboven leest u meer over het Interkerkelijk Platform Heerde (IPH), Interkerkelijk Diaconaal Overleg (IDO) en het Pastoresoverleg. 

Kijk eens rond op de site. Bent u op vakantie in Heerde of omgeving, of wilt u eens weten welke kerken er allemaal in de buurt zijn? Dan kunt u bij de kerken in Heerde meer informatie vinden van de verschillende gemeentes in Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten. Weet dat u bij elke kerk van harte welkom bent!

 

Aankomende evenementen: